Aile Birleşimi Sertifikası Nedir?

Almanya Aile Birleşimi Nedir?

Almanya Aile Birleşimi Vizesi, Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Almanya’da yaşayan eşlerinin yanına yerleşmesi için alması gereken vizedir. Almanya Aile Birleşimi vizesi Ulusal (D tipi) Vize kategorisine girmektedir. Bu tip uzun süreli (90 günden fazla) vizeler için başvurular doğrudan Almanya Konsolosluğu’na veya Almanya Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Aile Birleşimi Vizesine başvuru yaparken Almanya Federal Cumhuriyeti yetkililerince belirlenen evraklar ibraz edilmelidir. İstenen belgeler konsolosluk internet sayfalarında düzenli olarak güncellenmektedir. Başvuru yapacağınız duruma göre gerekli evraklar değişkenlik göstermektedir.  Bu evraklarda dikkat edilmesi gereken en önemli şey, evrakların güncel tarihli ve ıslak imzalı olmasıdır. Bazı durumlarda Almanya Konsolosluğu yetkilileri sizden ibraz ettirmeniz gereken evraklara ek olarak başka evraklar isteme hakkına sahiptirler. Almanya Aile Birleşimi Vizesi hakkındaki güncel evrak listesini ve diğer prosedürleri Vize Merkezi Almanya Departmanı uzmanlarımızdan öğrenebilirsiniz.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi için gerekli olan en önemli belge A1 seviyesinde Almanca Dil Sertifikası’dır.

Alman Konsoloslukları sadece ÖSD ve Goethe  Dil sertifikalarını kabul etmektedirler. Bu iki sertifikanın dışında belge kabul edilmemektedir. Almanca kursu tercihi yaparken, nerede sınava gireceğinizi mutlaka sorun ve mabul bir cevap isteyin.

Globus Dil Kursu ÖSD Almanca sınavlarına hazırlamaktadır. Ortak kurumumuz ASM’den  alacağınız dil sertifikası ile konsolosluğa direkt vize müracaatı yapabilirsiniz. Alman Konsoloslukları A1 ÖSD Almanca (Start Deutsch 1) dil sertifikalarını Aile Birleşimi Vizesi için kabul etmektedir!

Sınav ve kurs tarihleriyle ilgili bilgiler sayfalarımızda yer almaktadır.

GLOBUS Dil Okulu 11 yıllık Aile Birleşimi Tecrübesi ile Aile Birleşimi kursu alanında uzmanlaşmıştır.

Kursumuzla ilgili referansları öğrenci görüşleri bölümünde okuyabilirsiniz.